Sulata margariini kattilassa ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon maito, sokeri, vaniljasokeri ja kananmuna, sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota ½ dl taikinaa sivuun muruseosta varten.
Voitele piirakkavuoka (n. 26 cm halkaisijaltaan) ja levitä taikina vuoan pohjalle. Pilko raparperit ja mansikat ja levitä ne pohjan päälle.
Sekoita jogurtti, kananmuna ja sokeri keskenään ja kaada seos marjojen päälle. Lisää sivuun otettuun taikinaan kaurajauhoja sen verran, että saat murumaisen rakenteen. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Tänään juhlittiin äidin synttäreitä ja oli aivan ihanaa nähdä mun Leila-tätiä pitkästä aikaa! Me halailtiin koko ajan ja juteltiin ja höpötettiin kaikkea ja tottakai Leila eläinrakkaana ihmisenä helli ja pusutteli Papun puhki! 🤭
Me käytiin porukalla äidin hoitokodissa ja äiti sai syödä ulkona ja tänään onkin ollut todella lämmin ja aurinkoinen päivä! Mun täti toi mulle aivan ihanan orvokin!! Rakastan valkoisia orvokkeja ja ne sopii tänne mun sisustukseen todella hyvin!!
Kakku oli muuten todella hyvää ja kannattaa tosiaan käyttää täytteessä luonnonjogurttia, koska se tuo paljon raikkaamman maun verrattuna kermaviiliin tai maitorahkaan. 😊😋 Piirakkaa jäi vain sen verran, että saan huomenna päiväkahvin kanssa palan ja tätä pitää kuulemma tehdä myös juhannukseksi 😊
OIH MIKÄ HERKKU! Mansikka ja raparperi sopii niin hyvin yhteen <3
ReplyDeleteNiin sopii! Just täydellinen kesämaku <3
Delete