Koska lokakuun viimeistĂ€ viikkoa viedÀÀn huomenna, leivoin tĂ€nÀÀn töihin valmiiksi Halloween-teemaisen kuivakakun! Alla on tĂ€n kakun resepti đ
Voitele ja jauhota kakkuvuoka noin 1,8 litraa. Vaahdota pehmeÀ rasva ja sokeri kuohkeaksi. LisÀÀ munat yksitellen hyvin vatkaten jokaisen jÀlkeen.
YhdistÀ jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri . Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Ota noin kolmasosa taikinasta erilliseen kulhoon. LisÀÀ siihen lakritsikastike ja 2rkl kaakaojauhetta.
Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, sitten tumma kerros ja pÀÀlle loput vaaleasta. Tee haarukalla muutama pyörÀytys taikinan lÀpi, jotta syntyy tiikerin raidat. Tasoita pinta ja vedÀ keskelle vako, jotta kakku kohoaa tasaisesti.
KypsennÀ 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja kumoa kakku hieman jÀÀhtyneenÀ.
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja ota kattila liedeltÀ. LisÀÀ paloiteltu suklaa ja anna sulaa muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi ja valuta kuorrutus kakun pÀÀlle.
Valuta pÀÀlle lakritsikastiketta ja koristele oman tyylin mukaan! đ€ đ»
%20(1).jpg)
Nam nam nÀyttÀÀ herrrkulliselta :P onkin pitÀnyt testata Kouvolan Lakritsin lakritsikastiketta...!
ReplyDeleteTÀÀ oli kyllÀ tosi hyvÀÀ!
Delete